2011. május 9., hétfő

Innováció 2011

Időpont: május 7-10
Helyszín: Bp, Millenáris Park
Belépés: ingyenes
Oldal: www.innovacio.hu
Kiállítók listája: Microsoft, HP, LG, Fujitsu, NjSzt, intel, ASUS, Acer, Tabello, DELL, Toshiba, Steelcase, Sony, Vaio

"Az Innováció 2011 rendezvény egy példaértékű kezdeményezés az informatika élvonalába tartozó cégektől: bárki megismerheti testközelből a legújabb számítógépeket, a 3D-s kijelzőkön a legújabb PC és konzol játékokat, az interaktív oktatást, a jövő informatikáját - a részvétel ingyenes, ne hagyd ki!"

Ma osztálykirándulás keretein belül (egy föci, töri és infó óra helyett) volt szerencsém ellátogatni a mai "Oktatási Nap"-ra, aminek keretein belül 7 állomáson át kaphattunk kisebb betekintőt. Biztonságos netezés, msn, Microsoft telescope, songsmith, ie9, Fujitsu jövőbeli iskolakörnyezet, illetve Photosynth volt a 7 témakör, amibe egykétperces bepillantót kaphattunk, majd kvízkérdésre válaszolva pontot szerezhettünk (aminek a lényegéről még semmit nem tudunk).
Ami a Photosynthet illeti, kifejezetten érdekes volt, ugyanis min 3 kép segítségével 3D-s képet lehet alkotni, Telescope-pal pedig a csillagrendszert és bolygókat fürkészhettük - hála a Microsoft és a Nasa összefogásának. A Songsmith megkönnyítheti a zeneszerzés, ének alá maga adott műfajban zenét tud kreálni, egész jól, a Fujitsu jövőbeli iskolaterme pedig eszméletlen jó volt - 21 monitor egy szupergépre kötve, ahol a tanár figyelemmel követheti, ki mit csinál a gépén, s akár blokkolhatja is a tevékenységet (tanári oldalról kipróbálnámX3) 
Miután majdnem két óra alatt a végére értünk az ígért kevesebb int egy órás programnak, Dorinával kicsit még maradtunk, s kipróbáltuk az Xbox360 Kinect-et, ami mozgásérzékelős, és egyszerűel oltári, valamint sima Xboxoztunk is, illetve szereztünk hotmail-es ie9-es bögrét.

Az egész kiállítást egyébként úgy kell elképzelni, hogy hatalmas teremben mindenfelé standok kiállítva, néhol laptopok, máshol táblagépek, amott telefonok, 3D-s televíziók, játékkonzolok tömkelege, vagy épp egykét interaktív tábla pihent, minden megtapinthatóan, a legtöbb készülék kipróbálhatóan. Rengeteg szóróanyag van mindenfelé, kisebb-nagyobb kérdések megválaszolásával apróságok nyerhetőek, sok nyereményjátékra lehet feliratkozni, sőt, óránként sorsolnak ki cuccokat a karszalagon lévő 5jegyű szám alapján. A STUFF tagjai nagyon kedvesek és segítőkészek, bár a háttérzenék gyakran elnyomják az ember hangját - de többnyire jó a zene.

Összességében szerintem érdekes kiállítás, megéri szétnézni, főleg hogy ingyenes - ha az embert érdekli a technika. (Valamint a millenárison a játszótér eszméletlen naaaagy=D)

1 megjegyzés:

  1. Ó hogy, miért csak máig volt...? Én is akarooook...! Asszem mindegy. (Csak szólok, ne vedd piszkálódásnak: első mondatban szóismétlés, csúnya... ^^" Bocs,c sak bántja a szemem... Tudom-tudom, bagoly...)

    VálaszTörlés