2011. május 14., szombat

Ajánló: 3. Japán Nyelvi Tábor

FRISSÍTVE 05.15!


Program neve: 3. Japán Nyelvi Tábor
Időpont: 2011. július 4-8. (H-P)
Helyszín: Dharma Kapuja Buddhista Főiskola (régi nevén Tan Kapuja)
Cím: 1098 Budapest, Börzsöny utca 11.
Jelentkezési időszak:
  • Első: május 5 - június 8.
  • Második: június 13.-át követően
  • Amennyiben az első időszak alatt betelik a létszám, a második elmarad!
Ár:
  • Csak nyelvórák (8x90 perc): 20.000 forint
  • Ismerkedés a japán kultúrával (Tintaképkészítés, Kalligráfia, Ikebana, Japán vásár - olcsó!-, Yukata viselés, Zazen meditáció, Shiatsu): 10.000 forint
  • Mindkettő: 27.000 forint az első jelentkezési időszakban, másodikban 29.000 forint.
Befizetés lehetséges június 8-án 14:00-17:30 között a helyszínen, vagy banki átutalással adott bankszámlaszámra.
    Szintek és létszámok:
    • A.) Kezdő japán csoport, írásjegyeket is tanuló (3~6 fő)
    • B.) Alapfokú csoport (3~6 fő)
    • C.) Középhaladó csoport, minimum követelménye a te-forma ismerete (8~15 fő)
    • D.) Haladó csoport (8~15 fő)
    • E.) Egész napra jelentkezőkön kívül az "Ismerkedés a Japán kultúrával" csoportosok (10 fő)
    Kaptam egy kétoldalas pdf fájlt a szervezőktől, melyekben ezek az információk és a bankszámla-szám is benne foglaltatik, aki kéri, annak szívesen átküldöm!

    Személyes vélemény, meglátások
    A legelső tábor nagyon barátságon és kellemes hangulatú volt, nyelvügyileg is eléggé nekifeküdtünk a témának. A második tábor már sokkal... nemzetközibb volt, mivel a jelenlevők majdnem fele külföldi volt, s valahogy kicsit... zárkózottabb volt, kevésbé családias hangulatú, bár tény és való, nyelv-oktatásilag jobban fel volt építve.
    Az oktatás egyébként abban a csoportban, ahol én voltam, japán nyelven zajlott, anyanyelvi tanárral, akinek a munkáját 4-5 japán férfi és nő is segítette, akikkel kommunikációs feladataink voltak. Persze ne gondoljunk kőkemény órákra - rendszeresen játszottunk (például megtanultunk japánul kő-papír-ollózni) és minden elég jól el volt magyarázva (még ha néha akadályozta is kissé a nyelvi gát a dolgot). Házi feladatot kaptunk, nem minden nap ugyan, de amikor igen, az alapos nekiülést igényelt, valamint fűzött feladatfüzetünk is volt, amit ők adtak, s amiből dolgoztunk - így akár első nap végig lehetett böngészni az egész heti "programot".
    Apropó, a "munkafüzet" mellé programlapot is kaptunk, illetve személy- és csoportazonosításra alkalmas kártyát is, nyakba akasztósat, valamint tavaly tábori póló is jártX3
    Ami a vásár-részhez kapcsolódóan megjegyzést követel, az az, hogy nagyon olcsó, és kalligráfia eszközöktől kezdve japán ruházati eszközökön át étkezéshez való tárgyakig rengeteg mindent lehet kapni. S japánul "kell" vásárolni ;)
    A délutáni programok többsége nálunk japánul ment, s szinkrontolmácsolást kaptunk hozzá.
    Összességében talán ezt tudnám mondani, mintegy kedv-csinálónak, személyes tapasztalataim alapján =D

    6 megjegyzés:

    1. Érdemes lenne menni? Lehet, hogy mennék :). És akkor legalább az egyik (5-9 éveseknek meghirdetett tábort...) ellóghatom :D. Meg érdekesnek hangzik :).

      VálaszTörlés
    2. Te jössz? :) Mert én nagyon szívesen mennék. És lehet, a nyelvi részre befűzném talán Lilt is (csak nyilván nem egy csoportba kerülnénk).

      VálaszTörlés
    3. Áhh, hogy pont most kezdtem el dolgozni, pedig nagyon szívesen elmennék... De nem tudom, majd még meglátom. :) Vagy ha most nem jön össze, akkor talán majd jövőre. ^^

      VálaszTörlés
    4. Nana: Szívesen mennék, mert eddig is nagyon jó volt, csak a maga módján egyben rémálom is volt azértXD (Közben épp titokban ímélben kérdezek rá náluk részletekre, amilyen információk nem jutottak el hozzám...X3)

      IchiGo: szerintem érdemes kipróbálni, élménynek mindenképp. (főleg, ha az embert nem zavarja, hogy a tábot fele kissé antiszoc külföldi...)

      VálaszTörlés
    5. Kishi: ha megtudsz valami új infót, továbbítanád? :)

      VálaszTörlés
    6. Terveim szerint amint valami új információt kapok (bármi használhatót mondjuk) azzal rögtön frissítem ezt a bejegyzést. =)

      VálaszTörlés