2011. július 20., szerda

BookDepository.co.uk

Első rendelésem BookDepository-ról (nem volt 4500 forint a végösszeg)

Mi ez?
Egy angol online könyvesbolt, ahol angol, német, olasz, spanyol, és más nyelveken is lehet könyvet találni.

Az oldalról
Tipikus webshop-kinézet. Legfelül elérhetőségek, belépés/regisztráció, segítség, illetve track order (a rendelésed követéséhez). Valamint pénznem-választó (euró, font, valamint kanadai, amerikai és ausztráliai dollár - kinek mi fekszik jobban - vagy épp kinek melyik árfolyam a csábosabb). Alatta normál (több kulcsszavas) és részletes keresés (cím, szerző, kiadó, kulcsszavak, ISBN és nyelv alapján) valamint a kosár állapota, és a csodaszép FREE WORLDWIDE DELIVERY felirat. Bal oldali sávban hírlevélre feliratkozás, alatta pedig kategóriák szerinti böngészés.
Oldal áttekinthetősége, navigáció: 5 pont
Kereső: 5 pont

Könyvek adatlapja
Egy érzékeny pont. Többnyire a szokásos adatokat tartalmazza, mint kép a kiadványról, író (és rajzoló, ha van), ár, kiadó, kötés típusa, oldalszám, kategória, kiadás dátuma, ISBN-kódok (10 és 13 jegyű is) és rövid leírás. Ezek közül a kép és a rövid leírás gyakran hiányzik, ami nem könnyíti meg az ember lányának helyzetét, amikor épp egy témában keres megfelelő könyvet (tapasztalat). Egy-egy kattintással elő lehet hozni a teljes leírást (ha van) illetve a kiadvány teljes bibliográfiáját (benne cím, író, közreműködők, kötés, oldalszám, méretek, súly...) 
Ezen kívül fel van tüntetve az eredeti ár, az új ár, a kedvezmény mértéke százalékban, hogy mely országokba ingyenes a szállítás (Magyarországra az), illetve hogy általánosságban hány napon belül adják postára. Ezen felül a Kívánságlistára és a Kosárba gombok. 
Valamint a kötelező "Mit vettek még, akik ezt vették", "Sorozat további kötetei" és a "További könyvek a kategóriából" ajánlók.
Könyvek adatlapja: 4.2 pont (hiányzó kép és leírás miatt)

Fizetés és szállítás
Erről keveset tudok mondani, elvégre nem én intéztem a fizetési részt, s a köteteket se egyenesen én kaptam, azonban elfogadnak VISA, MasterCard, AMEX, VISA Debit, VISA Delta, Maestro, Electron kártyákat és PayPal-t. Mivel szállítási költség nincs, ezért a rendelést sem egyben küldik (ami nekem rémesen fura volt) hanem minden kötetet külön, amint tudják, küldik, saját számlával. 
Árak: 4.3 pont (nehezen kalkulálható előre, mert egyik napról a másikra változhatnak)
Szállítás: 4 pont (a nem bevárás miatt)

Személyes véleményem
Megéri. Abszolúte megéri. Ha az ember tud magának rendelni/van ismerőse, akin át intézheti a rendelést, akkor az egyik legolcsóbb módja a manga beszerzésnek például, elvégre nem kell az alap árra szállítási költséget, vámot, és bolti hasznot is ráfizetnie (pl. Spiral kötetek: idehaza 3000 forint az átlagos bolti ár - én ennyit fizettem a két kötetért). A szállítás kissé vicces (ha eddig nem is, de ezután biztosan névről fog ismerni a postás...) és talán enyhén kényelmetlen is.
Külföldi mangát ezentúl csak innen rendelek - hacsak nem találok még olcsóbb megoldást.
(Bordóval a személyes értékelésem pontokban, 0-5 között)

4 megjegyzés:

  1. Na igen, ez a szállítás-dolog nagyon furi volt, főleg, hogy 16-kán feladtak két kötetet, 17-én is, és a maradék egy szem kötetet meg 21-én... Eléggé lekapartam magamat, nézve a rendelés állásást. xD
    (Az a fura ezzel a módszerrel, hgoy ha pölö a rendelő elkeveri a papírt - mint megesett- akkor nem tudja, hogy pontosan hány kötetet rendelt és vár még egy jó hetet, mire mondja, hogy megvannak - mert azt hiszi jön még. Mint megesett. xD)

    VálaszTörlés
  2. Hű, jól hangzik ez a bolt, egyszer majd lehet, hogy rendelnék innen *.*
    A szállítás kissé furi, hogy így postázzák, de azért az jó, hogy ide ingyenesen adják fel. ^^

    VálaszTörlés
  3. Érdekelne, hogy az összeg alatt mi az a másik összeg pirossal? Ha be vagy regisztrálva, akkor annyiba kerül? Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel : Viriki

    VálaszTörlés
  4. Az áralatt pirossal a Save xy dollár/euro szöveg van, ami azt jelenti, hogy mennyit spórolsz az eredeti árhoz képest=)

    VálaszTörlés