2011. június 29., szerda

06.24 - Múzeumok Éjszakája

Vasúttörténeti Park - Mozdonyok (többre fel lehet menni!)
Immáron harmadik alkalommal vettem részt a Múzeumok Éjszakáján, ami most is hatalmas élmény volt. Alapos programnézegetés és tervezés előzte meg azt az éjszakát, majdhogynem fölöslegesen - amit azt hiszem, egyikünk sem bánt - Tune és Tadeshi társaságában töltöttem az éjszakát. Még aznap, korábban megvettem a jegyeket - kiélvezve, hogy utolsó alkalom ez, amikor hivatalosan is gyerekjeggyel mehetek, majd PestiEst különszámot vadásztam. Kevés alvás után azonnali késéssel indult a műsor, de mire első állomásunkra értünk, már el is szállt talán a baj.

Vasúttörténeti Park - Orient Expressz, étkezőkocsi (van hálókocsi is)

Vasúttörténeti Park
Istenem, imádom! Hatalmas, csodaszép, jól ápolt, és látogató-barát! Az ott dolgozók erős többsége kedves, és igencsak informatív ember, szívesen segítenek, mosolyognak, állnak be képhez. Ami pedig ki van állítva...! Reeeengeteg mozdony, a nagy többségükre fel is lehet szállni, némelyiken még fejtágítást tartó személy is akad, aki nagyon szívesen és sokat tud mesélni az adott mozdonyról. Emellett óránként láthatjuk a fordítókorongot, amit egyszer szívesen kipróbálnékX3 Illetve az abszolút kedvencem az Orient Expressz volt, én olyan hálófülkét és étkezőkocsit szeretnék itthonra is *-* A... hangár, vagy nem tudom minek nevezik, pedig postavonatoknak meg hasonlóknak adott otthont, illetve egy mini Keleti Pályaudvarnak, amiért odavoltamX3 Jó két órát eltöltöttünk ott, s kicsit követtük a mini síneket is, s megtudtuk, azon forgalom csak ünnepnapokon és rendezvényeken van, így lehet, egyszer olyankor is kilátogatunk ;) 

Rengeteget beszélgettünk és próbálgattunk, nézelődtünk itt, nagyon jó alapozásnak bizonyult =D
Egyetlen hátránya, hogy relatíve a semmi közepén van, bár tény és való, ott van hozzá elég hely - és a közlekedés is egész jó azért.

Vasúttörténeti Park - Kert, ahol kis vonat fut ünnepnapokon

Vidámpark
Mert igen, ide vezetett a következő utunk, a körhintához! Én szerelmes vagyok abba a körhintába, annyira gyönyörű és hangulatosX3 Pont a két utolsó kört sikerült elérnünk, így csónakban és lovon is ülhettem, nem volt rémes tömeg, és volt egy férfi, aki amikor mi még nem voltunk fenn, direkt jófejen visszamosolygott, annyira aranyos volt! Meg úgy mindenki =D Láttuk a Szépművészetinél a sort - pedig minket is érdekeltek volna a múmiák T_T - s még múzeumok éjszakájás buszoznunk is sikerült, ugyanis a Füvészkertben zártuk a napot. 

A Városligetben sétálva pedig a nagyon illuminált-jellegű jókedv szállt meg minket, ami olykor hangosan is megmutatkozott ("mi vagyunk a legperverzebbek!") a kézenfogáson kívül. Eszméletlen jó volt =D

Füvészkert
Odafele sétálva is még megmutatkozott az illuminált-jellegű jókedvünk, s a füvészkertben is sokat sétáltunk, fecsegtünk és heverésztünk, szóval remekül szórakoztunk. Itt már nem tudok érdemileg nyilatkozni a helyről, bár megvallom, nekem sötétben is tetszett a füvészkertX3

Utána Tadeshit elkísértünk az Örsre az utolsó metróval, s feltettük az utolsó hévre is (meg le is ráztuk az enyhén illuminált állapotban lévő fazont aki mögött kisebb barát-tömeg is volt) majd megtapasztaltuk Tune-nal az éjszakai buszozás élményét, egészen BudáraXD Meg kell vallanom, biztonságosabbnak érzem az éjszakai buszt, amikor ajtónként egy őr is van rajta. Az első járaton egy kedves csaj segített nekünk kiigazodni a táblán. A második buszon meg tömeg, alkohol, és őrhiány volt, nos az kevésbé tetszett... két kb. korunkbeli rá is csodálkozott, hogy kulturális jelleggel vagyunk kint éjszaka. 
Összességében... remek éjszaka volt, a kisebb... nos, mondhatni szülői gáncsok mellett is. Mééég sok ilyen éjszakátX3

2 megjegyzés:

  1. Be lehet menni külön a körhintára, vidámparki belépőjegy nélkül? Aww, olyan jó lenne ott fotózkodni loliban! :)

    VálaszTörlés
  2. Külön azt hiszem nem, csak a Múzeumok Éjszakáján volt látogatható vidámparki jegy nélkül a körhinta. (pedig mennyire jó lenne! *-*)

    VálaszTörlés