2011. január 17., hétfő

Kiállítás-morzsa

Két apró morzsa a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kínálatából, amik nekem megtetszettek =) (Terveim szerint még a héten el is megyek rájuk.)
  • Fardagány és kámvás rokolya - 19. századi divatképek
    "Az MKVM divatképgyűjteményének legszebb darabjaiból láthatunk válogatást. A 19. század közepétől, 60 éven keresztül követhetjük nyomon a divat változását. Megtudhatjuk mikor viselték a „kámvás rokolyát”, vagyis a krinolint, és a „fardagályt”, azaz a tornűrt. (...)
    A tárlatot eredeti 19. századi ruhák, és más jellegzetes kiegészítők (pl.: legyezők, táncrendek, kalapok stb.) valamint korabeli divatáru kereskedők számlái, hirdetései, árjegyzékei teszik teljesebbé."
    Időszakos kiállítás 2010.09.24 és 2011.02.28 között.
    További információ: itt.
  • Japán - A karakterek birodalma
    "Az elmúlt években világszerte rendkívül népszerűvé vált a japán szubkultúra két eleme, a manga és az anime. A kiállítás célja a japán képregény és rajzfilm világának minél szélesebb körű bemutatása. A karakterek a japán gyerekek és felnőttek számára a hétköznapi élet részévé váltak: láthatók a buszbérleteken, telefonokon, könyvborítókon, kabalafigurákon.
    De vajon milyen karakterek ezek? Miért bukkantak fel, és miért lettek ilyen népszerűek? Milyen hatásuk van a társadalomra? Milyen cégek állnak a háttérben? Ez a kiállítás „a japán ember és a karakterek” témáját feldolgozva ismerteti a népszerű japán karaktereket, a mögöttük rejtőző japán cégeket, arculatukat, és megismerhetjük az általuk képviselt világot."
    Időszakos kiállítás 2011.01.14 és 2011.02.14 között.A kiállítás ingyenesen megtekinthető!
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum elérhetőségei:
  • Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 15.
  • Telefonszám: 0613756249
  • Kiállítások nyitva tartása: kedd kivételével minden nap 11.00 és 19.00 között
  • Jegyárak: felnőtteknek 800 forint, 6-26 éves diákoknak és 62-70 éves nyugdíjasoknak 400 forint, 6 év alatti és 70 év feletti személyeknek pedig ingyenes.
    Valamint ingyenes még minden hó harmadik vasárnapján a 26. alatti diákoknak, 18. alatti diákok esetén plusz két közeli hozzátartozónak.
  • Fényképező engedély: 1000 forint
  • Pontosabb információ: a múzeum oldalán, itt.

2 megjegyzés:

  1. Ezeket én is néztem. :) Szerdán akarunk elmenni Shizukával. <3 Bár szerintem csak az ingyenesen megtekinthető japán karakterekre megyünk be, pedig én a másikat is megnézném. T__T

    VálaszTörlés
  2. Áh, egyefene, lehet, hogy a másikat is megnézzük. :D

    VálaszTörlés