2010. december 27., hétfő

Filmajánló: Ajkamon lakat

Cím: Ajkamon lakat
Angol cím: Little Secrets
Rendezte: Blair Treu
Év: 2002
Műfaj: amerikai családi film.
Hossz: 93 perc

Ismertető:
A tizennégy éves Emily talpraesett kislány, tudja, hogyan kell pénzt csinálni. Egyedülálló szolgáltatást kínál a környék gyerekeinek, némi aprópénz fejében megőrzi a titkaikat, vagy éppen tanácsokat osztogat a rászorulóknak. Márpedig titok akad bőven, hiszen nincs lurkó, aki ne tenne rossz fát a tűzre. Emily találkozik az új szomszédjuk csemetéjével, Philippel. Hamarosan összebarátkoznak, és egy idő után Emily megosztja vele a titkát. Az ártatlan játéknak, olcsó pénzszerzésnek indult akció azonban egyre komolyabbá válik, amikor Emily ráébred arra, hogy milyen előre nem látott következményekkel jár mindez. Az ő titka is veszélybe kerül.

Személyes vélemény:
Imádom. Már minimum négyszer láttam, és nem tudom megunni. Adott egy nagyon szimpatikus és kedves lány, akibe belezúg a szomszéd újfiú, akinek adott egy helyes, enyhén "rosszfiús" cukifiú bátyja aki bejön a kedves lánynak, aki egy karmesterbe szerelmes, ugyanis a lányka nagyon jól játszik hegedűn, és a célja elsőhegedűsnek lenni egy zenekarban. Mindehhez adjuk rengeteg titkot, mindenkinek minimum egyet, s esélyt a titkok kiderülésére - s máris megvan a film fő konfliktusa. Ami persze kisebb bajjal ér véget, de akkor jönnek a fiúk, megoldják az egyik bajt, majd a terészet a másikat...
Igen, nem egy túlbonyolított film, de épp emiatt lehet szeretni. Kezdődik valahol és értelmesen ér véget is, nem hagy kérdőjelet, remekül felépített történet. A színészi játékra szintén nem lehet panasz, ráadásul a karakterek nagyja is eszméletlenül realisztikus és imádnivaló lett. A zene... az pedig mindent visz. Mivel az egyik alapszál a hegedűs lány, gyönyörű dalokat hallhatunk a film alatt. Ráadásul a romantika is kellőképp a helyén van=)
Úgyhogy ajánlom mindenkinek,aki szereti az aranyos történeteket komolyzenével fűszerezve =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése