2011. április 1., péntek

Sakura ünnep az ELTE Füvészkertben


Esemény: Sakura ünnep
Időpont: Április 9.-10. és 16.-17.
Helyszín: ELTE Füvészkert
Cím: 1083 Illés u. 25.
Nyitvatartás: minden nap 9-17 óra között.
Link: itt.
Belépő: 300 forint diákoknak és nyugdíjasoknak, felnőtteknek 800 forint

Leírás:
"Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a sakura fák virágzásában. 

A Füvészkertben a többféle méretű és árú japán cseresznyefák örökbe fogadhatók, azaz megvásárolhatók.
Idén a Sakura-fák örökbefogadásából befolyt összeget teljes egészében a japán katasztrófa károsultjainak megsegítésére fordítjuk. A Japán Nagykövetség kérésének megfelelően a Japán Vöröskereszt számlájára juttatjuk el a pénzt. 
Minden évben meghirdetjük a haiku versenyt, melyre nagyon sokan küldik be a rövid kis verseket. A Japán-Magyar Baráti Társaság zsürizi, a legjobb verseket közöljük honlapunkon, és a látogatók is elolvashatják a kertben.
A kézműves foglalkozásokon a gyerekek kipróbálhatják kézügyességüket, az Ikebana Iskola bemutatja, hogyan készül az autentikus japán ikebana.
A látogatók előadásokat hallgathatnak a Bonsai neveléséről, japán úti élményekről, autentikus japán teát kóstolhatnak, vagy megismerkedhetnek a japán íjászattal és más japán harcművészetekkel. "

Engem már egy jó ideje érdekelne egy ilyen sakuravirágzás, így tervbe van véve eljutni idén a Füvészkertbe rá, ha már az elmúlt két évben nem jött össze... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése