2011. augusztus 1., hétfő

Shibuyacon beszámoló

Ideiglenesen kép helyett a plakát
Időpont: 2011. július 30. (szombat)
Helyszín: Garay Üzletház
Szervező: MAT

Habár a tervezettek szerint idén nem került volna megrendezésre MAT szervezésű con, a Garay Üzletház (és a benne helyet kapó Manga Pub) kedvező ajánlatának köszönhetően július utolsó szombatján anime rajongók hada áraszthatta el az Üzletház első emeletét.
Az említett szombati nap folyamán a járókelők gyakran botránkozhattak vagy illetődhettek meg a Garay Üzletház környékén és földszintjén tábort verő érdekes kinézetű, harsány fiatalok több száz fős tömegén, akik a ShibuyaCon nevet viselő rendezvényre akartak bejutni. A kilenc órai nyitást követően háromnegyed órán belül eladták a helykorlátozásnak megfelelő 500 karszalagot, azonban nem kevés rajongó képes volt órákat várni a bejutásra. 
A mi jegyünk már negyed tízkor megvolt, így kényelmesen és nyugalomban tölthettük el a kapunyitásig lévő időt, azonban nem egy ismerős maradt hoppon, mivel nem értek ki elég koránra - néhányuknak azonban szerencsés módon sikerült még jegyet szerezniük a későbbiekben. Tíz órakor a tömeg elindult felfelé, az első szintre, azon a két mozdulatlan mozgólépcsőn, melynek oldalain biztonsági őrök figyelték (?) a belépők karszalagjait.
A vállalkozó szelleműek azonnal beálltak a MAT pulthoz, hogy megkezdhessék a hajtóvadászatot a 10 pecsét után, mi is így tettünk - korábbi rendezvény karszalagjával és programfüzetével, valamit Tune Sakuragis kitűzőinek segítségével 3 pecséttel közelebb a célhoz indulhattunk az önismereti kanyarhoz, ahol Japánnal kapcsolatos kérdéseket válaszolhattunk meg, s a 11 órakor kezdődő Nanás előadásra már négy pecséttel ültünk be. Az előadás maga érdekes volt, egy szimpatikus Károlis lány tartotta. Főleg a japán társadalomról, illetve a nemek helyéről volt szó, az anime mozzanatai pedig a szemléltető példát jelentették.
Az ötödik pecsét megszerzése után kicsit szétnéztünk a boltok kínálatában, ahol a megszokott manga- és fancucc kínálaton felül (az árusok többségét még a Petőfi Csarnokos Conokról ismerhettük) nem egy, kifejezetten japán termékekre specializálódott stand is helyet kapott. A csábításnak ellenállva üres kézzel hagytuk ott a pénzköltő részleget, s hatodik pecsét reményében szavazatot adtunk le az obento-versenyen, szétnéztünk a galériában és megcsodáltuk a rajzokat, majd beálltunk a DDR-ezni vágyók sorába, ahol majdnem betolakodtak elénk.
Itt megemlíteném, hogy eleinte ugyan kétségeim voltak a helyszínnel kapcsolatban, azonban a térkép és a valós elrendezés megpillantása után már elégedett voltam, ugyanis a kifejezetten nem szokványos helyszínt sikerült maximálisan kihasználni, a programok nagyja a központi részen zajlott, bár a DDR és a workshopok alaposan el lettek dugva a szem elől. Emellett, ami még viszonylag zavarónak minősült, az az volt, hogy az emelet négy mosdója közül csak kettő volt kinyitva - és nem viseltek megkülönböztető jelzést a használaton kívüliek.
A programok természetesen a nap előre haladtával egyre nagyobb késéssel kezdődtek, így vagy negyed órát kellett várakoznunk a következő kiszemelt előadásunkra, a Négy isten mítosza az animében címűre, ami nem volt ugyan rossz, de különösebben jó sem. A fennmaradó két pecsétet konzolozással szereztük meg (soha többé!) majd pedig leadtuk a 10 próba pecsétgyűjtő lapját, s kitűzőt választottunk - velem egy Hachi-s jött haza végül.
Belenéztünk a levetített AMV-kbe kissé, illetve a dorama-vetítésbe is (rengeteg gyönyörű bishi!) illetve meghallgattuk az eredményhirdetést és kicsit beültünk még zárásul a karaokéra, sőt, 1-1 számra ki is próbáltuk (soha többé nem fogok mikrofont a kezembe!) majd elindultunk haza nyolc óra magasságában.
Összességében kellemes con volt, nem olyan, mint a korábbiak, de legalább MAT-os con hangulatú volt, s találkoztunk ismerősökkel, megismerkedtünk másokkal pár szó erejéig, illetve sorra ölelgethettük az aranyos FREE HUG-os fiúkat.
Szurkoljatok, hogy a ShibuyaCon-os karszalag ne rólam essen le először, mert erre is kötöttünk fogadást ;)

2 megjegyzés:

  1. Kötni kötöttünk, de mi a tét? xD Nem emlékszem...
    És ennyire rossz lett volna a konzol is meg a karaoke is? Ne már... Amúgy meg soha nem mondd, hogy soha. ;P
    Eléggé olyan amúgy a beszámoló eleje, mintha te nem is lettél volna ott, hanem innen-onnan összekanalaztad volna az infókat. ^^" Aztán meg, mintha nem tetszett volna annyira. Vagy rosszul érzem? :x
    (amúgy jaaaaaaj! Hiányoztál! Nagyon! Meg még most is, mert este se nagyon látjuk egymást... :x)

    VálaszTörlés
  2. Mondjuk... egy doboz pocky/wasabismogyi?
    A karaoke csak azért, mert mikrofon is volt benne. Jobb szeretem a hangomat torzítatlan valójában. A konzol... nekem soha nem fog kézre állni, azt hiszemXD (Kivéve, ha világító fagyikról netán Kinect-ről beszélünkXD)
    Tudom, mikor átolvastam, magam is meglepődtem, milyen lett... de csak így sikerült kiadni a dolgot magamból. Amúgy nem volt rossz. Olyan... 10/6.5-7 az értékelésem.
    Te is.

    VálaszTörlés