2010. október 9., szombat

Műsorajánló: Az Edward korabeli vidéki ház

Cím: Az Edward korabeli vidéki ház
Eredeti cím: Edwardian Country House
Csatorna: Viasat History
Műsortempó: 2 rész hetente
Idősáv: Szombatonként és Vasárnaponként 05:00-tól (ismétlése 13:00-kor)
Részek hossza: 60 perc
Részek száma: ha minden igaz, 6.
Év: 2002
Besorolás: történelmi reality show


Leírás:
A skót határvidéken található, pihenésre szolgáló autentikus, Edward-korabeli kastélyban egy öttagú család és egy újonnan alakult, 14 fős csapat visszaforgatja az idő kerekét ebben a hatrészes sorozatban, hogy újraéljék az újgazdagok és szolgáik életét a brit társadalomnak abban a boldog békeidejében az I. világháború előtt. Minden hamisítatlanul brit: egy hatalmas ház és egy csónakázótó, mintatehenészet és teaszoba, krokett és tenisz a kertben, istálló teli lovakkal és kocsikkal és emberek egy csoportja, amelyet teljes mértékben megoszt és irányít saját társadalmi helyzetük.


Személyes vélemény:
Imádom, egyszerűen imádom ezt a sorozatot. Nem viktoriánus kori ugyan, hanem kicsit későbbi, mivel Edward Viktória gyermeke volt, és közvetlenül a királyné után uralkodott - igaz, az ő idejében már kezdtek felengedni kicsit a viktoriánus feszélyek.
Jól bemutatja a társadalmi felépítést, betekintést enged az etikettbe, a kötöttségekbe, alá-fölé rendeltségekbe, valamint persze az ott lévő embereknek is vannak ilyen "különkisszobás" megjegyzései, ami még érdekesebbé teszik a műsort.
Tervezem teljesen végignézni, mert annyira megszerettemX3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése