2011. július 5., kedd

Brownie

Első próbálkozásra nem is rossz ;)
Hozzávalók:

  • 26 dkg étcsoki (~350 ft)
  • 10 dkg vaj (~150 ft-ból kijön több is)
  • 30 dkg cukor (~200 ft)
  • 14 dkg liszt (~200 ft)
  • 2 csomag vaníliáscukor (~150 ft)
  • 4 db tojás (~140 ft)
Elkészítés menete:
Forrásban lévő víz gőze fölött az apróbbra tört csokoládét és vajat felolvasztjuk. Közben egy tálban a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrokat, majd a csokis-vajas masszát. Ezt követően a lisztet hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd kivajazott/margarinozott tepsiben vagy épp szilikon sütőformában olyan 180 fokon 20-25 percig sütjük. 
Ajánlott a huszadik perctől bökdösni kicsit, hogy a teteje megkeményedett-e már eléggé, s akkor a belseje még ragadós ;)

Nagyon finom és egész gyorsan elkészíthető, nem is bonyolult ;) Én azt hiszem cukros tejjel vagy kakaóval ajánlom a fogyasztását;)
(A receptet köszönöm Franci osztálytársnőmnek;))

1 megjegyzés: