Első próbálkozásra nem is rossz ;) |
- 26 dkg étcsoki (~350 ft)
- 10 dkg vaj (~150 ft-ból kijön több is)
- 30 dkg cukor (~200 ft)
- 14 dkg liszt (~200 ft)
- 2 csomag vaníliáscukor (~150 ft)
- 4 db tojás (~140 ft)
Elkészítés menete:
Forrásban lévő víz gőze fölött az apróbbra tört csokoládét és vajat felolvasztjuk. Közben egy tálban a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrokat, majd a csokis-vajas masszát. Ezt követően a lisztet hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd kivajazott/margarinozott tepsiben vagy épp szilikon sütőformában olyan 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Ajánlott a huszadik perctől bökdösni kicsit, hogy a teteje megkeményedett-e már eléggé, s akkor a belseje még ragadós ;)
Nagyon finom és egész gyorsan elkészíthető, nem is bonyolult ;) Én azt hiszem cukros tejjel vagy kakaóval ajánlom a fogyasztását;)
(A receptet köszönöm Franci osztálytársnőmnek;))
Tényleg nagyon-nagyon finom lett ám! =DDD
VálaszTörlés